Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
3 κουταλακια κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού,
χοντροκομμένο καρύδι
1 κρασοπότηρο άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε κανέλα, γαρίφαλο, ξύσμα.
Στο χυμό διαλύουμε μπέικιν, σόδα και τα ανακατεύουμε στο μείγμα.
Ζυμώνουμε καλά, προσθέτοντας όσο ζεστό νερό χρειάζεται να γίνει μαλακή ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Ανακατεύουμε και το καρύδι. Λαδώνουμε ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σαν ψωμάκι.
Με πιρούνι κάνουμε σχέδια και τρυπάμε σε 4 σημεία.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.