Υλικά
1 μικρή κολοκύθα κομμένη σε κύβους χωρίς σπόρους
1 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γρ.
2 γαρίφαλα
χυμό από 1/2 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο καρύδια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα κομμάτια κολοκύθας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύπτουμε με ζάχαρη.
Αφήνουμε την κολοκύθα με τη ζάχαρη στην άκρη για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η κολοκύθα να βγάλει τα υγρά της.
Προσθέτουμε τα γαρίφαλα και τον χυμό λεμονιού.
Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στη μέση της εστίας και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για περίπου 30 λεπτά.
Να ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει η κολοκύθα στον πάτο της κατσαρόλας.
Μεταφέρουμε τα κολοκύθια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Γαρνίρουμε με θρυμματισμένα καρύδια.