Υλικά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, φαρίνα
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
5 κ.σ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ. μπέικιν
1 βάζο του 1/2 κιλού γλυκό τριφτό κυδώνι αραιωμένο σε σιγανή φωτιά με λίγο νεράκι να μην είναι πολύ πηχτό και να απλώνεται εύκολα στο ταψί
2 χούφτες αμύγδαλα φιλέ
1 κουταλιά αλεύρι για το πασπάλισμα του ταψιού
ελάχιστο βούτυρο που αλείφουμε το ταψί πριν το αλεύρωμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά, και φτιάχνουμε μια πολύ αφράτη ζύμη που την στρώνουμε στο ταψάκι που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι.
Στρώνουμε να πάει η ζύμη παντού πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλα.
Κατόπιν απλώνουμε με ένα κουτάλι το κυδώνι και το σιρόπι του, ώστε να πάει παντού.
Από επάνω πασπαλίζουμε με άψητο αμύγδαλο φιλέ κομμένο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το αμύγδαλο και η ζύμη γύρω-γύρω.