Υλικά
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
3/4 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ
1 κούπα χουρμάδες χοντροκομμένους
1 1/2 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
2 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών το λάδι με το πορτοκάλι μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, και το μισό από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τους χουρμάδες, τα καρύδια.
Τελευταία προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, και τις σταφίδες αλευρωμένες και ανακατεύουμε ελαφρά. Κάνουμε ένα αρκετά παχύρευστο μείγμα και το στρώνουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 28 Νο.
Ψήνουμε στους 175ο με αντιστάσεις για 40 περίπου λεπτά.