Υλικά
50 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο σε ένα κατσαρολάκι
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
5 μήλα κομμένα σε κυβάκια
4 ροδάκινα κομπόστα στραγγισμένα, σε κύβους
λίγες σταφίδες
50 ml νερό ή το ζουμί της κομπόστας
4-5 κ.γ. μπολικα, μαρμελάδα βερίκοκο
4 κ.σ. ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό ή τον χυμό της κομπόστας με τα μήλα να κάψει για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ροδάκινο μέσα να κρυώσει το μείγμα.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας επάνω στο ειδικό χαρτί και απλώνουμε επάνω του με ένα πινέλο ελαφρά το βούτυρο.
Κατόπιν το κόβουμε σε ίσια τετράγωνα 10x10 εκ..
Στο κέντρο αυτών των μικρών κομματιών τοποθετούμε λίγη μαρμελάδα και 2 κουταλάκια του γλυκού φρούτα.
Κλείνουμε γύρω γύρω σαν κόθρο σε τετράγωνο ή στρόγγυλο σχήμα το φύλλο.
Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα και μεταφέρουμε τις σφολιάτες επάνω στο λαδόχαρτο.
Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού και με πινελάκι το απλώνουμε επάνω στο γλυκό.
Κατόπιν παίρνουμε τη ζάχαρη και την πασπαλίζουμε και αυτήν να κολλήσει επάνω στο φύλλο.
Όταν ψηθεί το γλυκό θα καραμελώσει και θα σκουρύνει.