X

Πουγκιά

Η συνταγή για γλυκά πουγκιά.

Υλικά

Για το φύλλο:

4 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο

1 αυγό

1 πορτοκάλι, το χυμό

1 λεμόνι, το χυμό

1/4 κούπας ούζο

Για τη γέμιση:


1 1/2 κούπα αμυγδαλόψιχα, αλεσμένη

2-3 μανταρίνια, τις φλούδες

1 κούπα ψίχα από άσπρο, μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη

1 κούπα αμύγδαλα, ασπρισμένα

Για το σιρόπι της γέμισης:


1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

1/2 κούπα μέλι

Για το τηγάνισμα:


αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα:

λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το φύλλο τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι και το βούτυρο.

Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το ούζο.

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ζυμώνουμε καλά.

Αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή, προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νεράκι, μέχρι να γίνει μέτρια. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες των μανταρινιών και τις ανακατεύουμε με την αμυγδαλόψιχα, τα ολόκληρα αμύγδαλα και την τριμμένη ψίχα του ψωμιού.

Για το σιρόπι της γέμισης. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε 8-10 λεπτά περίπου.

Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι.

Όταν δέσει το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα των αμυγδάλων.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτά φύλλα.

Τα κόβουμε σε δίσκους, διαμέτρου 8 εκ. βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στη μέση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα.

Πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν.

Τηγανίζουμε τα πουγκιά σε καυτό λάδι, 2-3 κάθε φορά, επί 2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Νηστίσιμο Κέικ με Μπανάνα, Σοκολάτα και Μέλι

Ένα κέικ σκέτο άρωμα, που δεν χρειάζεται μίξερ, γίνεται πανεύκολα και αναδεικνύει όσο κανένα άλλο την μπανάνα, που μπαίνει ολόκληρη.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι

Ιδανικές για το πρωινό, όταν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό και νόστιμο.

Χοιρινά Φιλετάκια με Μαύρη Μπίρα, Λεμόνι και Μέλι

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά, που γίνεται με ό,τι υπάρχει πιο πρόχειρο: με χοιρινό φιλέτο, φιλέτο κοτόπουλο ή ψαρονέφρι.

Μελόπιτα

Πώς θα φτιάξεις μελόπιτα.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Χοιρινά Φιλετάκια με Κρόκο Κοζάνης και Μέλι

Η συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με κρόκο Κοζάνης και μέλι.

Λουκουμάδες με Αυγά και Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες με αυγά και βανίλια.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Mπισκότα με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε μπισκότα με μέλι.

Χαλβάς με Μέλι

Η συνταγή για χαλβά με μέλι.

Κέικ της Πρωτοχρονιάς με Μέλι

Η συνταγή για ένα πρωτοχρονιάτικο κέικ με μέλι.