Υλικά
1 1/2 κιλό ανθότυρο
1 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες ή λίγο ξύσμα πορτοκάλι
Για το γαρνίρισμα:
κανέλα
Άλλα υλικά:
λίγο αλεύρι
λίγο φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ, ρίχνουμε μέσα του το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε την Χριστουγεννιάτικη μελόπιτα με κανέλα και την σερβίρουμε σε πιάτα.