Υλικά
1 ποτήρι του νερού νισεστέ
7 ποτήρια νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη
Για το σιρόπι και το σερβίρισμα
2 1/2 ποτήρια νερό
1 1/3 ποτήρι του νερού μέλι
1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ανθόνερο
1 φλούδα λεμόνι
300 γρ. αμύγδαλα και φιστίκια ψίχα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε αντικολητική κατσαρόλα το νισεστέ με το νερό και τη μαστίχα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς.
Την αδειάζουμε σε ρηχό ταψάκι και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.
Φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και το μέλι, βράζοντας 6’-7’.
Προσθέτουμε το ανθόνερο, τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να πάρει 1-2 βράσεις ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Περιχύνουμε την κρέμα με το σιρόπι (κρύο).
Όταν πρόκειται να σερβίρετε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με τα αμύγδαλα και τα φιστίκια.