Υλικά
1 1/2 φλιτζ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. βραστό νερό
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζ. βούτυρο, μαλακό
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 μεγάλα αυγά
120 γραμμ. κουβερτούρα, τριμμένη
Για το γαρνίρισμα:
1 1/4 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
120 γραμμ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με τρύπα.
Σε μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα δαμάσκηνα, το νερό και τη μαγειρική σόδα.
Τα μουλιάζουμε για 10 λεπτά.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε σταδιακά τα υλικά από το μπολ.
Με το χέρι ανακατεύουμε το μίγμα σοκολάτας-δαμάσκηνων. Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα.
Το ψήνουμε για 50-60 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που βυθίζουμε στο κέικ να βγαίνει στεγνό.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Για το γαρνίρισμα, λιώνουμε την κρέμα και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε στο ζεστό κέικ.