X

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Υλικά

6 μήλα

250 γρ. βούτυρο

2 πακετάκια κρέμα τυριού (400 γρ.)

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ζάχαρη

3 αυγά

1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές

1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές βούτυρο για το ταψί

1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

κανέλα για πασπάλισμα

σκούρα ζάχαρη

Εκτέλεση

Μια ώρα πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία βγάζουμε το βούτυρο και την κρέμα τυριού από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε και αφαιρούμε τους σπόρους.

Βάζουμε 2 μήλα στο μπλέντερ, τα πολτοποιούμε και τα άλλα 4 τα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κυβάκια σε ένα μπολ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου αφρατέψει το μίγμα και μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας διαρκώς ώστε να ενσωματωθούν.

Κατόπιν προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μήλα.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και τα κυβάκια του μήλου.

Ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα του βουτύρου και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μία σπάτουλα ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα αλειμμένη με μαργαρίνη και με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μίγμα και δημιουργούμε βουναλάκια πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.

Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με σκούρα ζάχαρη ή κανέλα και τα βάζουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.