X

Οι Απόλυτες Τηγανίτες

Πώς θα φτιάξεις τις απόλυτες τηγανίτες.

Υλικά

4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζ. τσαγιού γάλα

1 κ.σ. μπέικιν

½ κ.γλ. αλάτι

200 γρ. μαρμελάδα (όποια έχω)

2 αβγά

καρύδια ή φουντούκια χοντροκομμένα

λίγη άχνη

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι. Το ανακατεύω με το μπέικιν, το γάλα, τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ζυμώνω όλα τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.

Βάζω στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλεύρι και ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο, το οποίο κόβω σε μικρά στρογγυλά κομμάτια.

Βάζω σε κάθε κομμάτι φύλλου ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα, το σκεπάζω με ένα άλλο κομμάτι φύλλου και κλείνω το πιτάκι.

Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το φύλλο.

Βάζω στη φωτιά το τηγάνι με το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζω ένα ένα πιτάκι και το τηγανίζω και από τις δύο μεριές.

Βάζω σε μια πιατέλα λίγη άχνη και λίγους ξηρούς καρπούς, από πάνω τοποθετώ τα πιτάκια και τα πασπαλίζω με την υπόλοιπη άχνη και τους ξηρούς καρπούς.

Αν θέλω, βάζω και λίγη κανέλα.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.