Υλικά
Για τη ζύμη
• 250 γρ. μαργαρίνη
• 1 ποτηράκι λάδι
• 1 ποτηράκι γάλα χλιαρό
• 7 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση
• 3 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο
• 2 φλιτζ. τσαγιού μέλι
• 1 φλιτζ. τσαγιού άχνη
• 6 αβγά
• 2 κουτ. Σούπας κανέλα τριμμένη
• 1 φλιτζ. Τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170 - 180°C.
Λιώνω τη μαργαρίνη, τη βάζω σε μια λεκάνη και προσθέτω το λάδι, το γάλα και το αλεύρι. Ζυμώνω πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
Για να φτιάξω τη γέμιση, λιώνω με ένα πιρούνι το ανθότυρο και προσθέτω το μέλι, την άχνη, τα αβγά, την κανέλα και την καρυδόψιχα. Ανακατεύω όλα τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους.
Ανοίγω τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας και την κόβω σε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
Παίρνω ένα ένα μπαλάκι από τη ζύμη, το ανοίγω και βάζω σε κάθε πιτάκι 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση.
Το κλείνω με ένα άλλο κομμάτι ζύμης. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνω όλα τα πιτάκια και τα τοποθετώ σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνω στον φούρνο γύρω στα 35 - 40 λεπτά.
Όταν τα βγάλω από τον φούρνο, τα μεταφέρω σε πιατέλα.
Tip
Αν θέλω, τα πασπαλίζω με κανέλα και ζάχαρη άχνη