Υλικά
• 6 αβγά
• 250 γρ. κουβερτούρα
• 150 γρ. βούτυρο
• ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
• 2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
• ½ φλιτζανάκι του καφέ ρούμι ή λικέρ
• ξύσμα από 1 λάιμ
Εκτέλεση
Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Σε μια λεκάνη χτυπάω τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος (χτυπημένη), το ποτό και το ξύσμα.
Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα και τα χτυπάω πολύ λίγο να ενωθούν μεταξύ τους.
Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτω στη σοκολάτα.
Τα ανακατεύω να ενωθούν μεταξύ τους.
Σκεπάζω τη μους με μια μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο να παγώσει.