Υλικά
• 2 κιλά κυδώνια
• 2 κιλά ζάχαρη
• 5 - 6 φύλλα αρμπαρόριζας
• 400 γρ. Κουκουνάρια & αμύγδαλα ασπρισμένα
• 1 ποτήρι νερό
• ½ ποτήρι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένω καλά τα κυδώνια, τα ξεφλουδίζω και τα κόβω σε λεπτές λωρίδες (όπως τις τηγανητές πατάτες).
Βάζω μια κατσαρόλα με το νερό και τα κυδώνια στη φωτιά και τα αφήνω να μαλακώσουν.
Προσθέτω τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα και τους ξηρούς καρπούς και τα αφήνω μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Μόλις δέσει το σιρόπι (βράζω για 25 - 30 λεπτά), σβήνω τη φωτιά και αφήνω το γλυκό να κρυώσει τελείως.
Αφού κρυώσει εντελώς, το μεταφέρω σε βάζα.