X

Το Πορτοκαλένιο Κέικ, με Ολόκληρο Πορτοκάλι και Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα πορτοκαλένιο κέικ, με ολόκληρο πορτοκάλι και σοκολάτα.

Υλικά

2 μέτρια ακέρωτα πορτοκάλια

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι σπορέλαιο

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

4 αβγά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. μπέικιν

2 βανίλιες

βούτυρο & αλεύρι για τη φόρμα

Για το γλάσο

180 γρ. κουβερτούρα

80 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε μαζί με τη φλούδα σε φέτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.

Προσθέτουμε τον χυμό, τα αβγά, τις βανίλιες και το μπέικιν και ανακατεύουμε.

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και τον πολτό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη μεγάλη φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα.

Μπορούμε να μοιράσουμε το μίγμα και σε μικρότερες μακρόστενες φόρμες και να κάνουμε δύο κέικ. Ψήνουμε για 60' περίπου.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.

Όσο ψήνεται, ετοιμάζουμε το γλάσο: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι και με σπάτουλα ομογενοποιούμε το μίγμα.

Μόλις κρυώσει το κέικ, το καλύπτουμε με το γλάσο.

Tip

Για να μη βουτυρώνουμε, βρέχουμε χαρτί ψησίματος, το στύβουμε και ντύνουμε με αυτό τις φόρμες που θα ψήσουμε το κέικ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.

Χαλβάς Σοκολατένιος με Ξηροκάρπια

Η συνταγή για χαλβά σοκολατένιος με ξηροκάρπια.