Υλικά
750 γρ. γάλα
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
30 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 μπανάνα
50 γρ. μέλι
αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα 600 γρ. από το γάλα να ζεσταθεί.
Στο μούλτι πολτοποιούμε την μπανάνα με το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Τη μοιράζουμε σε 6 μπολάκια, την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σε θερμοκρασία δωματίου είναι ακόμα πιο νόστιμη, γιατί έχει τη σωστή, βελούδινη υφή και βγαίνει εντονότερα το άρωμα της σοκολάτας.
Τη σερβίρουμε με τα ψιλοκομμένα φρούτα (ή με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, με λίγη κανέλα, κακάο ή τριμμένη σοκολάτα, αλλά και με καρύδα).