Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. αμύγδαλα λευκά
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
250 γρ. μπισκότα μιράντα
2 βανίλιες
60 γρ. τριμμένη κουβερτούρα μαύρη
200 γρ. λευκή σοκολάτα
130 ml κρέμα γάλακτος
6 κ.σ. κονιάκ
Για την επικάλυψη
200 γρ. λευκή σοκολάτα
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Τα χοντροκόβουμε στο μούλτι.
Σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Πριν έρθει σε βρασμό, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τις βανίλιες και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και τα αμύγδαλα (κρατάμε το ⅓ για το ντεκόρ) και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την τριμμένη μαύρη κουβερτούρα και τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε στον πάγκο μας μια λαδόκολλα και μεταφέρουμε το μίγμα. Το φορμάρουμε τυλίγοντας σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη για ½ ώρα περίπου.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα ανακατεύοντας.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το απλώνουμε πάνω στον κορμό πριν τον σερβίρουμε (αν και η επικάλυψη δεν είναι απαραίτητη, είναι αυτή που κάνει όλη τη διαφορά!).
Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα που κρατήσαμε.