Υλικά
130 γρ. πολτό φρούτων
120 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αβγών
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή λεμόνι
6 ασπράδια αβγών
βούτυρο για τη φόρμα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά τον πολτό φρούτων, τα ¾ από τη ζάχαρη άχνη, τους κρόκους και το λικέρ.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη άχνη σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στο μίγμα των φρούτων.
Στρώνουμε με βρεγμένο χαρτί κουζίνας ένα μικρό σκεύος με ψηλά τοιχώματα. Αν δεν έχουμε, θα βάλουμε ένα μικρό μεταλλικό μπολ για σαλάτα.
Βουτυρώνουμε το εσωτερικό του και το πασπαλίζουμε με άχνη.
Μεταφέρουμε εδώ το μίγμα του σουφλέ και το ψήνουμε για 20'-25', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
Αν έχουμε καλεσμένους, θα το βάλουμε να ψηθεί τη στιγμή που θα καθίσουμε στο τραπέζι, ώστε να το καταναλώσουμε ζεστό.