Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
400 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
3 γεμάτες κ.σ. κακάο
5 αβγά
1½ νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς για 3' περίπου.
Όταν ενοποιηθούν τα υλικά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε 1 ποτήρι του νερού από το μίγμα.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας που έχει μείνει στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι Νο28 και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Αφήνουμε το γλυκό να χλιάνει λίγο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε με το 1 ποτήρι σος σοκολάτας που κρατήσαμε.