X

Καλτσουνάκια

Πώς θα φτιάξεις καλτσουνάκια.

Υλικά

Για το φύλλο

• 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 2 κουταλιές τσικουδιά

• 1 κουταλιά λεμόνι

• λίγο ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

• 1/2 κιλό ανθότυρο ή μανούρι

• 1/4 κιλού τριμμένη φέτα

• 2 αυγά και λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την τσικουδιά, ένα ποτήρι νερό, το λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σκληρή.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.

Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, ώστε να γίνει ένα σχετικά χοντρό φύλλο.

Με ένα κουπ πατ ή πιατάκι του καφέ κόβουμε κομμάτια ζύμης και σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε.

Τηγανίζουμε τα καλτσούνια μας σε καυτό λάδι έως ότου ροδίσουν και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τα σερβίρουμε με σουσάμι ή μέλι.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.