Υλικά
Για το φύλλο
• 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κουταλιές τσικουδιά
• 1 κουταλιά λεμόνι
• λίγο ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
• 1/2 κιλό ανθότυρο ή μανούρι
• 1/4 κιλού τριμμένη φέτα
• 2 αυγά και λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την τσικουδιά, ένα ποτήρι νερό, το λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σκληρή.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.
Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, ώστε να γίνει ένα σχετικά χοντρό φύλλο.
Με ένα κουπ πατ ή πιατάκι του καφέ κόβουμε κομμάτια ζύμης και σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε.
Τηγανίζουμε τα καλτσούνια μας σε καυτό λάδι έως ότου ροδίσουν και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα σερβίρουμε με σουσάμι ή μέλι.