Υλικά
• 2 τριμμένα μικρά μήλα
• 1 μικρό πορτοκάλι το χυμό και το ξύσμα
• 1 μανταρίνι το χυμό και το ξύσμα
• 1/2 κουταλάκι κανέλα
• 1/3 από το κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
• 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
• 4 κ.σ. μέλι
• 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
• 2 φλιτζάνια αλεύρι
• 1/2 φακελάκι μπεικιν
• 1 κ.σ. ταχίνι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το μέλι, το χυμό, το ξύσμα, τα μήλα τριμμένα στο ρεντέ, τα μπαχαρικά και το ταχίνι και βάζουμε στο μάτι της κουζίνας, σε σιγανή φωτιά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τα καρύδια και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το σπορέλαιο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα λίγο να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.