Υλικά
Για τη ζύμη:
• 6 ποτήρια αλεύρι
• 1/2 πορτοκάλι (το χυμό του)
• 3/4 φλιτζ. τσ. λάδι
• νερό όσο χρειαστεί
Για τη γέμιση:
• 1 1/2 ποτήρι αμύγδαλα
• 1 κ.σ. ανθόνερο
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1 κ.σ. ζάχαρη
Για το σιρόπι:
• 4 ποτήρια ζάχαρη
• 4 ποτήρια νερό
• 1/2 λεμόνι
• 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και αφού πάρει βράση το αφήνουμε για ακόμη 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ζυμώνοντας τα υλικά ώστε να γίνουν μια ζύμη ούτε σφιχτή, ούτε μαλακή.
Ετοιμάζουμε και τη γέμιση.
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και ζυμώνουμε με το ανθόνερο (είναι καλύτερα να ζυμωθούν).
Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε στενόμακρες λωρίδες.
Βάζουμε τη γέμιση στη μέση, διπλώνουμε δυο φορές και κλείνουμε τις άκρες πιέζοντας.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ζεστό λάδι και σε μέτρια φωτιά.
Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι.
Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με αλεσμένα αμύγδαλα.