Υλικά
½ τσουρέκι
σιρόπι από όποιο γλυκό του κουταλιού έχουμε
200 γρ. λευκή σοκολάτα
3 ασπράδια αβγών
100 γρ. ζάχαρη
γαρίφαλο, στη μύτη του κουταλιού
1 κ.γλ. μίγμα από κανέλα, μοσχοκάρυδο και μπαχάρι
250 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε μπολάκι κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες το τσουρέκι, προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε μεταλλικό μπολ, το οποίο ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί.
Χωρίς να βγάλουμε το μπολ από το ζεστό νερό, χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε στο μπεν μαρί τη σοκολάτα. Με σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ενοποιούμε τη μαρέγκα με τη σοκολάτα.
Με το μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, κρύα, από το ψυγείο, μέχρι να σχηματιστούν στην επιφάνειά της μαλακές κορφούλες.
Με σπάτουλα ενώνουμε την κρέμα με το μίγμα της σοκολάτας.
Μοιράζουμε σε ποτήρια το τσουρέκι και συνεχίζουμε με στρώσεις από μους και τσουρέκι, τελειώνοντας με μους.
Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα κανέλα.
Αφήνουμε τα ποτήρια για 2 περίπου ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.