Υλικά
550 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
3 κ.σ. οποιοδήποτε λικέρ
2 βανίλιες
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
125 γρ. κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη ή πολύ ψιλοκομμένη
100 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
500 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
50 γρ. ζάχαρη
8-10 μπισκότα θρυμματισμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το αμύγδαλο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει.
Σε ένα άλλο μέτριο τηγάνι βάζουμε τις μισές φράουλες με τα 50 γρ. ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα, κρύα, από το ψυγείο, μαζί με τις βανίλιες σε σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Με σπάτουλα, ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τα αμύγδαλα και τις υπόλοιπες (ωμές) φράουλες στην κρέμα.
Προσθέτουμε και τη σοκολάτα και τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.
Ντύνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και απλώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μίγμα.
Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει και αφήνουμε τον κορμό να παγώσει στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι φράουλας που φτιάξαμε.