Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γεμάτες κ.σ. κακάο
1 αβγό
270 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
2 κ.σ. σπορέλαιο
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. κεράσια πολύ ώριμα, χωρίς το κουκούτσι
1 βανίλια
1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. κονιάκ
άχνη για το πασπάλισμα
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο τετράγωνο ή ορθογώνιο, κατά προτίμηση αντικολλητικό ταψάκι.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το αβγό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κονιάκ, το λάδι, το ξύσμα, τη βανίλια και το γάλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο και σιγά σιγά τα ενσωματώνουμε στο μίγμα, μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό.
Απλώνουμε τον χυλό στο ταψάκι, προσθέτουμε τα κεράσια και ψήνουμε για 20'-25'.
Μην το παραψήσετε αν θέλετε να βγει υγρό.
Πασπαλίζουμε με άχνη και το τρώμε καλύτερα ζεστό.