Υλικά
5 περγαµόντα
3 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
Εκτέλεση
Τρίβουµε την επιφάνεια των περγαµόντων µε τον τρίφτη και ξεπλένουµε καλά.
Σκουπίζουµε τα φρούτα µε στεγνή πετσέτα.
Κόβουµε τη φλούδα των φρούτων σε χοντρά κοµµάτια και αφαιρούµε την ψίχα τους.
Κόβουµε κάθε κοµµάτι σε λεπτές λουρίδες.
Σε µεγάλη κατσαρόλα µε νερό που βράζει προσθέτουµε τις φλούδες και τις βράζουµε για πέντε λεπτά.
Αδειάζουµε το νερό ξεπλένουµε µε µπόλικο κρύο και προσθέτουµε πάλι νερό βραστό και βράζουµε για άλλες τέσσερις φορές µε την ίδια διαδικασία.
Μετά αφήνουµε τις φλούδες σε νερό που να τις σκεπάζει για δυο µέρες αλλάζοντας το νερό πέντε έως έξι φορές.
Στραγγίζουµε και αφήνουµε τις φλούδες πάνω σε στεγνή πετσέτα για τρεις ώρες. Σε 1 ½ ποτήρι νερό διαλύουµε τη ζάχαρη και το ξινό.
Προσθέτουµε τις φλούδες και βράζουµε µέχρι να δέσει το γλυκό.
Μοιράζουµε το γλυκό σε αποστειρωµένα βάζα.