Υλικά
Για τη ζύµη:
300 γρ. χυµός πορτοκάλι
110 γρ. καλαµποκέλαιο
110 γρ. ελαιόλαδο
600 γρ. αλεύρι
2 κ.γλ. µπέικιν πάουντερ
Για τη γέµιση:
150 γρ. ξερά βερίκοκα
150 γρ. ξερά δαµάσκηνα
150 γρ. ξερά σύκα
50 γρ. ξανθές σταφίδες
50 γρ. αποφλοιωµένα αµύγδαλα
50 γρ. καρυδόψιχα
120 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα µοσχοκάρυδο
200 γρ. θυµαρίσιο µέλι
Εκτέλεση
Για τη ζύµη: Ανακατεύουµε όλα τα υλικά της ζύµης καλά και ζυµώνουµε µέχρι να φτιάξουµε µια αρκετά µαλακή ζύµη. Την αφήνουµε να ξεκουραστεί, σκεπασµένη.
Για τη γέµιση: Σε βαθύ µπολ ανακατεύουµε τα ξερά φρούτα κοµµένα στη µέση και τους ξηρούς καρπούς, χοντροκοµµένους. Ρίχνουµε το αλεύρι, τα µπαχάρια κι ανακατεύουµε.
Σε κατσαρόλα βάζουµε το µέλι να βράσει, ανακατεύοντας µε µια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις αρχίσει να γίνεται σιρόπι, ρίχνουµε το µείγµα µε τους καρπούς και τα φρούτα.
Ανακατεύουµε καλά και το κατεβάζουµε από τη φωτιά. Το αφήνουµε να κρυώσει λίγο.
Ζυµώνουµε ελαφρώς το ζυµάρι µε τα χέρια και προσθέτουµε λίγο αλεύρι αν δούµε ότι η ζυµή είναι πολύ αραιή. Το στρώνουµε σε φόρµα για τάρτες 20 εκατ. (σε λεπτή στρώση).
Γεµίζουµε µε το µείγµα των ξηρών φρούτων, πιέζοντας ελαφρά να καθίσουν καλά και σκεπάζουµε την πίτα µε το υπόλοιπο ζυµάρι.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 150°C για 45’ περίπου.