Υλικά
5 µέτρια µήλα
1 κ.γ. κανέλα
1 βανίλια
1 κ.σ. αλεύρι
20 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. µέλι
2 κ.σ. ταχίνι
80 γρ. σταφίδες
3 κ.σ. γάλα
1 αυγό
1/2 λεµόνι (χυµός)
φύλλο κρούστας ή σφολιάτα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουµε τα µήλα και τα καθαρίζουµε.
Τα κόβουµε σε κοµµάτια και τα βάζουµε σε ένα µπολ όπου τα περιχύνουµε µε τον χυµό του λεµονιού.
Σε ένα δεύτερο µπολ ρίχνουµε το µέλι, το ταχίνι, την κανέλα, το αλεύρι και ανακατεύουµε καλά.
Περιχύνουµε τα µήλα και ανακατεύουµε. Προσθέτουµε τη βανίλια και ανακατεύουµε ξανά.
Προσθέτουµε τις σταφίδες και ανακατεύουµε καλά.
Αλείφουµε το πρώτο φύλλο κρούστας µε βούτυρο και απλώνουµε από πάνω το δεύτερο. Βουτυρώνουµε ξανά.
Στο 1/3 (κατά µήκος) του φύλλου ρίχνουµε τη γέµιση και τυλίγουµε σε µπαστούνι.
Κλείνουµε τις άκρες καλά.
Χτυπάµε το γάλα µε το αυγό και αλείφουµε την επιφάνεια και τις άκρες. Τοποθετούµε σε ταψί βουτυρωµένο.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 220 βαθµούς για 25 λεπτά.