Η γνωστή γιορτή της μπίρας που ξεκίνησε το 1810 στο Μόναχο είναι κάθε χρόνο μια καλή ευκαιρία για ένα φθινοπωρινό κάλεσμα, τώρα που "παίζει" ακόμα η βεράντα. Με εύκολη, σχετικά, προετοιμασία -βασικά εδέσματα, τα λουκάνικα και η πατατοσαλάτα- και σίγουρο κέφι, μια και τον πρώτο λόγο έχει η μπίρα. Τι τρώνε, παραδοσιακά, σ' αυτές τις εκδηλώσεις; Διάφορα γερμανικά λουκάνικα, πατατοσαλάτες, πατατοτηγανίτες, ψητό γουρουνόπουλο και κοτόπουλο, σνίτσελ, χοιρινό κότσι, κόκκινο λάχανο α λα γερμανικά, ενώ σουκρούτ θα βρείτε σε βάζο έτοιμη και πρέτσελς σε κάποιον ψαγμένο φούρνο. Φυσικά δίνετε έμφαση στις μπίρες. Καλή επιλογή αποτελεί το "βαρελάκι" μπίρας, που συμφέρει και ανεβάζει την ατμόσφαιρα…
Συνταγές
Πατατοσαλάτα
Χοιρινό Κότσι με Πατάτες στη Γάστρα
Κόκκινο λάχανο, ξιδάτο (Γερμανική συνταγή)
Λουκάνικα με σάλτσα κάρρυ (currywurst)