Follow us

Rice bowls για απόλαυση χωρίς ενοχές

Τα rice bowls είναι ο απόλυτος καμβάς της δημιουργικής κουζίνας – εύκολα, υγιεινά και ευέλικτα, συνδυάζουν γεύσεις, υφές και θρεπτικά συστατικά σε ένα μόνο πιάτο που σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει.

Το bowl ρυζιού είναι η απόλυτη βάση για να δημιουργήσεις ένα ισορροπημένο και γευστικό γεύμα. Μπορεί να είναι ζεστό ή κρύο, vegetarian ή πλούσιο σε πρωτεΐνες, απλό ή εξωτικό. Σου παρουσιάζουμε τρεις πρωτότυπες και απολαυστικές εκδοχές που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το ρύζι ξανά.

Ασιατικό buddha bowl με σολομό τεριγιάκι & λαχανικά

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι ή sushi rice

  • 1 φιλέτο σολομού

  • 2 κ.σ. σάλτσα τεριγιάκι

  • 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

  • 1/2 αγγούρι, σε λεπτές λωρίδες

  • 1 καρότο, τριμμένο

  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο

  • 1 κ.γ. σουσάμι

  • Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση:

  1. Ψήσε τον σολομό στον φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι με τη σάλτσα τεριγιάκι.

  2. Μοίρασε το μαγειρεμένο ρύζι σε μπολ.

  3. Πρόσθεσε τα λαχανικά κυκλικά.

  4. Τοποθέτησε τον σολομό στο κέντρο, πασπάλισε με σουσάμι και κρεμμυδάκι.

Μεσογειακό bowl με φακές, φέτα & ψητά λαχανικά

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι μπασμάτι ή jasmin

  • 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές

  • 1/2 κολοκυθάκι, ψημένο

  • 1/2 μελιτζάνα, ψημένη

  • 5-6 ντοματίνια

  • 1/4 φλιτζανιού φέτα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1/2 λεμόνι (χυμός)

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Ψήσε τα λαχανικά στον φούρνο ή σε σχάρα.

  2. Βάλε το ρύζι στη βάση του μπολ, πρόσθεσε τις φακές.

  3. Τοποθέτησε τα ψητά λαχανικά, τα ντοματίνια και τη φέτα.

  4. Ράντισε με ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη και πιπέρι.

Spicy vegan bowl με tofu, μάνγκο & ταχίνι-σως

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ρύζι jasmine ή basmati

  • 100 γρ. tofu, μαριναρισμένο και ψημένο

  • 1/2 μάνγκο, κομμένο σε κύβους

  • 1/2 κόκκινη πιπεριά

  • 1/2 φλιτζάνι βρασμένα edamame

  • 1 χούφτα baby σπανάκι

  • Φρέσκος κόλιανδρος (προαιρετικά)

Για τη σως ταχίνι:

  • 1 κ.σ. ταχίνι

  • 1 κ.γ. σόγια σως

  • 1 κ.γ. ξίδι ρυζιού

  • 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

  • Λίγο νερό για αραίωση

Εκτέλεση:

  1. Μαγείρεψε το ρύζι και ψήσε το tofu σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγη σόγια.

  2. Στο μπολ βάλε τη βάση του ρυζιού και στήσε τα υπόλοιπα υλικά σε τμήματα.

  3. Ανακάτεψε τα υλικά της σως και ρίξε από πάνω.

  4. Διακόσμησε με κόλιανδρο ή σουσάμι.