Follow us

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Το καλοκαίρι ζητάει ανάλαφρες υφές, φρούτα εποχής και γλυκά που σε δροσίζουν χωρίς να σε βαραίνουν. Αν ψάχνεις ένα επιδόρπιο που να συνδυάζει κομψότητα, φρεσκάδα και απλότητα, η πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού και καλοκαιρινά φρούτα είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Υλικά (για 6-8 άτομα):

Για τη μαρέγκα:

  • 4 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

  • 1/2 κ.γ. ξύδι ή χυμό λεμονιού

  • 1 βανίλια (προαιρετικά)

Για την κρέμα:

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη άχνη

  • Ξύσμα λεμονιού ή λίγη βανίλια (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα:

  • Μια ποικιλία από φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα, πλυμένα και κομμένα

  • Φύλλα δυόσμου ή βασιλικού για άρωμα

  • Μια σταγόνα μέλι ή σιρόπι αγαύης από πάνω (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Φτιάξε τη μαρέγκα: Χτύπα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός. Πρόσθεσε σταδιακά τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να γυαλίζει το μείγμα και να στέκεται. Ρίξε το κορν φλάουρ, το ξύδι και τη βανίλια.

  2. Ψήσιμο: Άπλωσε τη μαρέγκα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, δίνοντάς της σχήμα "φωλιάς". Ψήσε στους 110°C για 1 ώρα και 15 λεπτά. Άφησέ την να κρυώσει μέσα στον φούρνο με ανοιχτή πόρτα.

  3. Κρέμα γιαουρτιού: Χτύπα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και ανακάτεψέ την απαλά με το γιαούρτι και το μέλι.

  4. Στήσιμο: Βάλε την κρέμα πάνω από τη μαρέγκα και διακόσμησε με φρέσκα φρούτα και δυόσμο.

  5. Σερβίρισμα: Κόβεις με κουτάλι και σερβίρεις άμεσα – είναι καλύτερη φρέσκια!

Extra tips:

  • Η μαρέγκα μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα.

  • Για πιο tropical εκδοχή, δοκίμασε με ανανά, μάνγκο και passion fruit.

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ατομικές μαρέγκες για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα.