Follow us

Σπιτικά tacos: Η Αμερικάνικη γεύση στο σπίτι σου

Τα tacos είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι, με λίγα υλικά και πολύ γεύση.

Αφού τα Taco Bell έφτασαν στην Αθήνα, γιατί να μην δοκιμάσουμε να φτιάξουμε στο σπίτι μια από τις πιο κλασικές συνταγές τους; Τα crunchy tacos με μοσχαρίσιο κιμά, τυρί και φρέσκα λαχανικά είναι εύκολα, νόστιμα και τέλεια για βραδιές με φίλους.

Υλικά (για 6 tacos)

  • 6 τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού (ή σκληρά taco shells, βρίσκεις σε σούπερ μάρκετ)

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1/2 φλ. νερό ή ζωμός

  • 1 φλ. τριμμένο τυρί cheddar ή μείγμα cheddar–gouda

  • 1 φλ. ψιλοκομμένο iceberg ή μαρούλι

  • 1 ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους

Για το μείγμα καρυκευμάτων (taco seasoning mix):

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

  • 1/2 κ.γ. κύμινο

  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

  • 1/4 κ.γ. τσίλι (ή παραπάνω αν θες καυτερό)

  • 1/2 κ.γ. αλάτι

  • λίγο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα κιμά: Σε τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο, ρίχνεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, και μετά τον κιμά. Σπάσε τον με κουτάλα και ψήσε μέχρι να αλλάξει χρώμα.

  2. Καρυκεύματα: Ρίξε το μείγμα μπαχαρικών και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το νερό ή τον ζωμό και χαμήλωσε τη φωτιά. Άσε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει (8–10 λεπτά).

  3. Γέμισμα: Ζέστανε ελαφρά τα taco shells στον φούρνο (2–3 λεπτά στους 180°C). Γέμισε πρώτα με τον κιμά, μετά μαρούλι, ντομάτα, και τέλος τυρί.

  4. Extra σάλτσες (προαιρετικά): sour cream, guacamole.