X

3 συνταγές για τέλειες γλυκές κρέπες

Η γαλλική ζύμη που τυλίγει με υπέροχο τρόπο τα υλικά εντός της σε τρεις νέες "περιπέτειες".

Οι κρέπες είναι από τις πιο χαρακτηριστικές παρασκευές της γαλλικής κουζίνας. Παρακάτω θα βρεις τρεις ωραίες συνταγές με τις κρέπες ως πρωταγωνιστή.

Σοκολατένιες Κρέπες με Καρύδια, Σταφίδες και Ρούμι

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 250 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. αλεύρι
  • σπορέλαιο
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας κακάο

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 12 σφηνάκια ρούμι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • λίγη κανέλα
  1. Ανακατέψτε το γάλα με το αλεύρι, τα αυγά, το κακάο, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές σπορέλαιο.
  2. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλείψτε το με λάδι και ρίξτε μία κουταλιά από τον χυλό.
  3. Κουνήστε το τηγάνι για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια με τον χυλό και αφήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά.
  4. Όταν αρχίσει να ξεκολλάει η κρέπα από τις άκρες, γυρίστε τη να ψηθεί και από την άλλη.
  5. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τον υπόλοιπο χυλό. Βάλτε τις κρέπες τη μία επάνω στην άλλη μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.
  6. Πολτοποιήστε τα καρύδια μαζί με τη ζάχαρη στον πολυκόφτη. Βάλτε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τα καρύδια με τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το ρούμι, την κουβερτούρα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα.
  7. Αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά μοιράστε το στις κρέπες. Τυλίξτε τις και ψήστε τις για 10 λεπτά στους 180°C.

Κρέπες με φράουλες και πορτοκάλι

Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες
  • 200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3-4 κ.σ. μπράντι
  • 500 γρ. σαντιγί
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για τις κρέπες

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 1 βανιλίνη
  • Βούτυρο παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στα δύο.
  2. Τις βάζουμε σε ρηχό, απλωτό μπολ.
  3. Διαλύουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι με το μπράντι και περιχύνουμε τις φράουλες.
  4. Τις αφήνουμε να μαριναρισθούν. Ετοιμάζουμε τις κρέπες: Χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανιλίνη σε βαθύ μπολ και κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση.
  6. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα αβγά–γάλα και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
  7. Τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  8. Κόβουμε ένα κομματάκι βούτυρο, το καρφώνουμε σε πιρούνι και το περνάμε επάνω στην επιφάνεια ενός μικρού αντικολλητικού τηγανιού που έχουμε αφήσει να κάψει άδειο.
  9. Ρίχνουμε στο κέντρο 3 κ.σ χυλό και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  10. Μόλις ροδίσει από κάτω γυρίζουμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
  11. Τοποθετούμε τις ψημένες κρέπες τη μία επάνω στην άλλη σε ένα πιάτο.
  12. Αλείφουμε με βούτυρο το τηγανάκι, κάθε φορά που ρίχνουμε χυλό για καινούργια κρέπα.
  13. Βγάζουμε στραγγιστά τις φράουλες από τη μαρινάδα, τις μοιράζουμε στις κρέπες και τυλίγουμε κάθε κρέπα σε ρολό.
  14. Τις σερβίρουμε με λίγη κρέμα σαντιγί, 1 κουταλάκι από τη μαρινάδα και ξύσμα πορτοκαλιού.

"Τούρτα" από κρέπες με καρύδα και μπανάνες

Υλικά

Για τις κρέπες

  • ½ φλ. αλεύρι
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • ¼ φλ. τριμμένη καρύδα
  • 1 φλ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
  • 1 αβγό
  • Βούτυρο ή μαργαρίνη

Για τις μπανάνες

  • 4 μεγάλες μπανάνες όχι πολύ ώριμες
  • 60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/3 φλ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλ. χυμό λάιμ (ή λεμονιού)
  • 1 κ.α.τριμμένη καρύδα +ξύσματα λάιμ ή λεμονιού για το σερβίρισμα
  1. Ετοιμάζουμε τις κρέπες: Χτυπάμε το αβγό και το γάλα καρύδας.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά με το χέρι το αλεύρι, τη ζάχαρη και την τριμμένη καρύδα.
  3. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα του αβγού.
  4. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο ή μαραγρίνη.
  5. Ρίχνουμε κάθε φορά 3 κουταλιές από το μείγμα.
  6. Σηκώνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το κουνάμε κυκλικά να απλωθεί το μείγμα και να καλύψει τον πάτο.
  7. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε 1 λεπτό, μέχρι να ψηθεί η κρέπα από κάτω.
  8. Τη γυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη μεριά.
  9. Τη μεταφέρουμε σε επίπεδη πιατέλα.
  10. Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις κρέπες και τις σκεπάζουμε με πετσέτα για να διατηρηθούν ζεστές. Ετοιμάζουμε τις μπανάνες: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες διαγωνίως σε χοντρές φέτες.
  11. Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  12. Προσθέτουμε τις μπανάνες και κουνάμε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να καλυφθούν με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
  13. Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και κουνάμε πάλι κυκλικά το τηγάνι ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
  14. Ρίχνουμε το χυμό του λάιμ ή του λεμονιού.
  15. Βάζουμε εναλλάξ μία κρέπα και μια στρώση μπανάνες, περιχύνοντάς τις με λίγη από τη σάλτσα τους ώσπου να τελειώσουν τα υλικά (τελειώνουμε με μια κρέπα).
  16. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και ξύσματα λάιμ ή λεμονιού.
  17. Κόβουμε το γλυκό σε τρίγωνα και σερβίρουμε.

* Λιγούρα για μπισκότο; Βρες εντός τρεις νόστιμες συνταγές

Επίσης...

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σύγκλινο με τσιγαριαστά χόρτα

Αλλαντικά Κασσάκη: Η νοστιμιά της Κρήτης σε μια μπουκιά.

Περισσότερα από

Παραδοσιακό Καπρικό στον ξυλόφουρνο

Η boutique αλλαντοποιία της οικογένειας Κασσάκη δημιουργεί χειροποίητα προϊόντα κρέατος από το 1999, με αυθεντικές συνταγές.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.