Follow us

Λιγούρα για μπισκότο; Βρες εντός τρεις νόστιμες συνταγές

Λεμόνι, φυστίκι, ινδική καρύδα, αμύγδαλο, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα καλύψουν την όρεξή σου για γλυκό.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ

Αν σε έπιασε λιγούρα για μπισκότο, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Παρακάτω θα βρεις τρεις συνταγές με πρωτότυπους συνδυασμούς, όπου το λεμόνι, το φυστίκι, η ινδική καρύδα το αμύγδαλο , το φυστικοβούτυρο και η σοκολάτα είναι οι γευστικοί πρωταγωνιστές.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Υλικά

  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοσπασμένα
  • 45 γρ. ινδική καρύδα
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο αβγού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
  2. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, το φιστίκι, την καρύδα και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε το μίγμα με τις άκρες των δαχτύλων μας μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό.
  4. Προσθέτουμε τον κρόκο και δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι μέχρι να γίνει συμπαγής.
  5. Αφήνουμε το μίγμα για 15' στο ψυγείο να σφίξει.
  6. Πλάθουμε με το χέρι μας μπαλάκια, τα τοποθετούμε στο ταψί και τα πιέζουμε να ανοίξουν.
  7. Ψήνουμε για 15'-20' περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κρόκους αβγών
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε πούδρα στο μούλτι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν

Για το γλάσο

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
  2. Με το μίξερ ή με το χέρι ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα μπισκότα.
  3. Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.
  4. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο.
  5. Με κουπ πατ ή με το χείλος ενός μικρού ποτηριού κόβουμε μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε με αποστάσεις στο ταψί.
  6. Τα ψήνουμε για 15'-20' και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.
  7. Ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε μπολάκι χτυπάμε με κουτάλι τη ζάχαρη με το ξύσμα και τον χυμό, μέχρι να γίνουν σαν λεία κρέμα.
  8. Κάθε ζάχαρη λειτουργεί διαφορετικά, οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος ή λιγότερος χυμός.
  9. Βάζουμε λίγο λίγο τον χυμό και βλέπουμε.
  10. Αφήνουμε το γλάσο για 10' στο ψυγείο.
  11. Βουτάμε το μισό μπισκότο στο γλάσο και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν ή απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια των μπισκότων με κορνέ ή με κουταλάκι.

Μπισκότα με Φιστικοβούτυρο και Σοκολάτα

Υλικά

  • 50 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 50 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 50 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 30 γρ. φρουκτόζη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αβγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε σε ένα μπρίκι τη μαργαρίνη ή το βούτυρο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι το φιστικοβούτυρο, τη λιωμένη μαργαρίνη, τα αβγά και τη φρουκτόζη. Μόλις το μίγμα γίνει χυλός, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
  4. Με το χέρι μας ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μαλακό μίγμα (επειδή όλα τα φιστικοβούτυρα δεν έχουν την ίδια πυκνότητα, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω).
  5. Προσθέτουμε στο τέλος τα δάκρυα σοκολάτας και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
  6. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου, φτιάχνουμε μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει και τα ψήνουμε για 10'.
  7. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να σφίξουν.

* Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Επίσης...

Μπισκότα με Γλυκό Σταφύλι

Το πιο εύκολο γλυκό του κουταλιού, που ο καθένας μπορεί να πετύχει, γίνεται με σταφίδα.

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Περισσότερα από

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.