Αν σε έπιασε λιγούρα για μπισκότο, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Παρακάτω θα βρεις τρεις συνταγές με πρωτότυπους συνδυασμούς, όπου το λεμόνι, το φυστίκι, η ινδική καρύδα το αμύγδαλο , το φυστικοβούτυρο και η σοκολάτα είναι οι γευστικοί πρωταγωνιστές.
Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα
Υλικά
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 140 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοσπασμένα
- 45 γρ. ινδική καρύδα
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κρόκο αβγού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, το φιστίκι, την καρύδα και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε το μίγμα με τις άκρες των δαχτύλων μας μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό.
- Προσθέτουμε τον κρόκο και δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι μέχρι να γίνει συμπαγής.
- Αφήνουμε το μίγμα για 15' στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε με το χέρι μας μπαλάκια, τα τοποθετούμε στο ταψί και τα πιέζουμε να ανοίξουν.
- Ψήνουμε για 15'-20' περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.
Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 κρόκους αβγών
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε πούδρα στο μούλτι
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γλ. μπέικιν
Για το γλάσο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
- Με το μίξερ ή με το χέρι ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα μπισκότα.
- Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο.
- Με κουπ πατ ή με το χείλος ενός μικρού ποτηριού κόβουμε μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε με αποστάσεις στο ταψί.
- Τα ψήνουμε για 15'-20' και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε μπολάκι χτυπάμε με κουτάλι τη ζάχαρη με το ξύσμα και τον χυμό, μέχρι να γίνουν σαν λεία κρέμα.
- Κάθε ζάχαρη λειτουργεί διαφορετικά, οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος ή λιγότερος χυμός.
- Βάζουμε λίγο λίγο τον χυμό και βλέπουμε.
- Αφήνουμε το γλάσο για 10' στο ψυγείο.
- Βουτάμε το μισό μπισκότο στο γλάσο και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν ή απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια των μπισκότων με κορνέ ή με κουταλάκι.
Μπισκότα με Φιστικοβούτυρο και Σοκολάτα
Υλικά
- 50 γρ. φιστικοβούτυρο
- 50 γρ. δάκρυα σοκολάτας
- 50 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 30 γρ. φρουκτόζη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αβγά
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε ένα μπρίκι τη μαργαρίνη ή το βούτυρο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι το φιστικοβούτυρο, τη λιωμένη μαργαρίνη, τα αβγά και τη φρουκτόζη. Μόλις το μίγμα γίνει χυλός, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
- Με το χέρι μας ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μαλακό μίγμα (επειδή όλα τα φιστικοβούτυρα δεν έχουν την ίδια πυκνότητα, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω).
- Προσθέτουμε στο τέλος τα δάκρυα σοκολάτας και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
- Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου, φτιάχνουμε μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει και τα ψήνουμε για 10'.
- Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να σφίξουν.