Υλικά
Υλικά για 12 τσουρεκάκια
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο
170 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
125 ml γάλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
1 χτυπημένο αβγό για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.
Προσθέστε τα αβγά και μετά το γάλα, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίξτε σταδιακά το αλεύρι, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα, ανακατεύοντας.
Βγάλτε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και ζυμώστε τη, μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια.
Αν χρειαστεί, πασπαλίστε με λίγο αλεύρι. Χωρίστε τη ζύμη σε 12 μέρη, πλάστε το κάθε μέρος και βάλτε το σε μια χάρτινη θήκη για μάφιν.
Αλείψτε την επιφάνεια των τσουρεκιών με το χτυπημένο αβγό και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Τip
Για ένα μεγάλο τσουρέκι, χωρίστε τη ζύμη σε 3 μέρη, πλάστε 3 λωρίδες και πλέξτε τις μεταξύ τους.