Υλικά
Υλικά (για 3 κομμάτια)
1 σκουμπρί
1 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
2 φλιτζ. νερό
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο σέσκουλο
3 σεσκουλόφυλλα, ολόκληρα
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Παρασκευή
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε καυτό βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο, και προσθέτουμε το ρύζι.
Αφού το σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά, προσθέτουμε το νερό και στη συνέχεια τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα, για να βράσουν.
Μόλις απορροφηθεί το νερό, βγάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Με λίγο ζεστό νερό ζεματίζουμε τα ολόκληρα σεσκουλόφυλλα, και αφού κρυώσουν, τυλίγουμε με αυτά λίγο από το ρύζι και το σκουμπρί.