Υλικά
Υλικά για 6-8 άτομα
500 γρ. ρύζι καρολίνα (πλυμένο)
150 γρ. συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. μαύρες σταφίδες
½ φλιτζ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τα συκωτάκια μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σε μισό λεπτό ρίχνουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει σβήνουμε με το κρασί.
Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνουμε την ντομάτα και σιγά σιγά προσθέτουμε ζεστό νερό, ανά τακτά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Δύο με τρία λεπτά πριν κατεβάσουμε το πιλάφι από τη φωτιά προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
Αφού κατεβάσουμε το πιλάφι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με επιπλέον πιπεράκι.