
Υλικά
12 φύλλα κρούστας
500 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
500 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
6 αβγά χτυπημένα
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο & βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα και το ταψί
Εκτέλεση
Μισοβράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό, το ξαναστραγγίζουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο ρύζι, μαζί με τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τη φέτα και τα αβγά.
Λιώνουμε γύρω στα 50 γρ. βούτυρο και το αναμιγνύουμε με άλλο τόσο ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδοβουτυρώνουμε ένα στρογγυλό μέτριο χαμηλό μεταλλικό ταψάκι και στρώνουμε τα μισά φύλλα πατσαβουριαστά, αφού ένα ένα τα λαδοβουτυρώσουμε.
Απλώνουμε πάνω τους ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης λαδοβουτυρωμένα ξεχωριστά και πατσαβουριαστά. Γυρίζουμε τις άκριες σε ωραίο κόθρο.
Χαράζουμε την πίτα, λαδοβουτυρώνουμε την επιφάνεια, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.