Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
2 κιλά φρέσκες σαρδέλες (καθαρισμένες, χωρίς κόκαλα, σε φιλέτα)
1 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
10 σκ. σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
6 έσαλοτ ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. αλάτι
Μαρινάδα
1/2 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 βλαστάρια φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα)
2 βλαστάρια φρέσκια ρίγανη (τα φύλλα)
1/2 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μαύρο πιπέρι, χοντροσπασμένο
Παρασκευή
Χαράζουμε τρεις φορές σταυρωτά τα φιλέτα του ψαριού από τη μεριά του δέρματος.
Σε γυάλινο μπολ ανακατεύουμε σαρδέλες με το χυμό του λεμονιού, αλάτι, σκόρδο, εσαλότ.
Σκεπάζουμε και βάζουμε το μπολ για 2 ώρες στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ, στραγγίζουμε Τις σαρδέλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρινάδα.
Γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος.