Follow us

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά

1.250 γραµµάρια χταπόδι

1 κιλό κρεµµυδάκια στιφάδου

350 γραµµάρια λάδι

100 γραµµάρια ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη

3 φύλλα δάφνης

1 κιλό φρέσκες ντοµάτες ψιλοκοµµένες ή 1 ½ κουταλιά σούπας ντοµατοπελτές

Εκτέλεση

Κόβουµε τα πλοκάµια του χταποδιού σε φέτες 1-2 δάχτυλα.

Πλένουµε καλά τα κοµµάτια και βάζουµε σε κατσαρόλα µαζί µε το λάδι, το ξίδι, τα κρεµµυδάκια ολόκληρα καθαρισµένα, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντοµάτες ή τον ντοµατοπελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό.

Προσθέτουµε αλάτι και 5-6 ολόκληρους κόκους πιπέρι.

Σκεπάζουµε την κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, να απορροφηθούν τα υγρά και να µαλακώσει το χταπόδι.

Επίσης...

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.