Υλικά
Υλικά(για 5 άτομα)
5 φρέσκες γαρίδες, καθαρισμένες καλά
5 γρ.πάπρικα Ελαιόλαδο
Αλάτι Πιπέρι
Για τα καλαμποκίσια pancakes
1 φλιτζ. αλεύρι
1 κ. γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζ. γάλα
1 αβγό
1/4 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζ. φρέσκο καλαμπόκι, σε μορφή πουρέ
Παρασκευή
Αρχικά αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
Ύστερα αναμειγνύουμε το γάλα, το αβγό, το λιωμένο βούτυρο και τα ρίχνουμε στο μίγμα του αλευριού.
Προσθέτουμε τον πουρέ του καλαμποκιού.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο τηγάνι, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, για να σχηματιστούν μικροί κύκλοι.
Τους γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές, και όταν χρυσίσουν, βγάζουμε τα pancakes από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψήνουμε κατόπιν τις γαρίδες και τις τοποθετούμε πάνω στα pancakes.
Διακοσμούμε το πιάτο με το λάδι πιπεριάς (λιώνοντας μια ψητή, γλυκιά κόκκινη πιπεριά και αναμειγνύοντας την με ελαιόλαδο).
Για γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε βραστά αντίδια ή ραδίκια.