Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
8 μεγάλα αμπελόφυλλα από κονσέρβα Στατήρ ή Μανδραγόρας
300 γρ. τόνο ή ρίκι φιλέτο η μπακαλιάρο
1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα κορνφλάουρ
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι (λίγο)
Για τη σάλτσα σόγιας
200 γρ. σόγια Κikkoman
50ml ούζο
Φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβετε το ψάρι σε 8 κομμάτια.
Τα αλατοπιπερώνετε και τα αλείφετε με λίγο χυμό λεμονιού.
Απλώνετε ένα αμπελόφυλλο και βάζετε επάνω ένα κομμάτι ψάρι.
Το τυλίγετε όπως τα ντολμαδάκια.
Τυλίγετε και τα υπόλοιπα κομμάτια του ψαριού στα αμπελόφυλλα με τον ίδιο τρόπο.
Φτιάχνετε κουρκούτι με το αλεύρι, το κορνφλάουρ, την μπέκιν πάουντερ και λίγο νερό (πρέπει να γίνει ένας σχετικά αραιός χυλός) και αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, βουτάτε ένα ένα τα «ντολμαδάκια» στο κουρκούτι, τα σηκώνετε στραγγιστά με ένα πιρούνι και τα τηγανίζετε για 1 λεπτό.
Τα αφήνετε να στεγνώσουν επάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τα κόβετε στη μέση.
Για να τα σερβίρετε, τα αραδιάζετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε ξεχωριστά τη σάλτσα.