Xταπόδι με ούζο από τον Χρύσανθο Καραμολέγκο
Πού το πάνε οι σεφ μας; Τι τους ενώνει και τι τους δονεί όταν δημιουργούν το μέλλον της ελληνικής κουζίνας; Μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με αφορμή την απονομή των «Χρυσών Σκούφων 2006», με πρωταγωνιστές τούς τέσσερις καλύτερους Έλληνες σεφ (στους οποίους απονεμήθηκε το Ειδικό Βραβείο Δημιουργικότητας από το Diners Club International). Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Έκτορας Μποτρίνι και ο Χριστόφορος Πέσκιας μάς δίνουν ελληνικές συνταγές από το μέλλον, μαζί με το πλήρες μενο
Υλικά
Υλικά
1 κιλό χταπόδι
200 ml ούζο
Παρασκευή
Βράζουμε το χταπόδι με το ούζο ως συνήθως, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
Το περνάμε από τη σχάρα και το σερβίρουμε με λαδολέμονο.
Να πώς ο σεφ αντιλαμβάνεται το μίνιμαλ του ελληνικού ουζομεζέ.
Με δύο μόλις υλικά δημιουργεί ένα πολύ, μα πολύ, γευστικό πιάτο!