Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
2 κουτ. σούπας αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζ. κρασί κόκκινο ξηρό
1 κουτ. σούπας μέλι
400 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσια
Μαϊντανό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τα δαμάσκηνα σε νερό.
Αναμειγνύετε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζετε το κρέας.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτετε το κρέας και το ροδίζετε.
Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε το μέλι και 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτετε τα δαμάσκηνα με το νερό τους, ελέγχετε το αλάτι και σιγοβράζετε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.