Υλικά
Υλικά
250 γρ. κάστανα (βρασμένα για 20 λεπτά και καθαρισμένα ολόκληρα)
300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό μέρος) σε χοντρά φετάκια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φινόκιο κομμένο σε φέτες
1 κουτί ντοματάκια βιολογικά (400 γρ.)
1 καρότο σε φετάκια
300 ml κόκκινο κρασί
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (ή 1/2 κ.σ. ξερό)
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα φασκόμηλου (ή 1 κ.σ. ξερό)
4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, σε χαμηλή φωτιά.
Πρέπει να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το φινόκιο και το καρότο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν για ακόμα 10 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα κάστανα και τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ, ανακατεύουμε μια δυο φορές με προσοχή, για να μη λιώσουν τα κάστανα.
Σημ.: Τρώγεται σκέτο ή συνοδεύει ψητό μοσχάρι και αγριογούρουνο.