Υλικά
Υλικά
1 κοτόπουλο περ 1700 κ.
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
6 αγκινάρες
2 κ.σ. άνηθο,ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσ. λευκό κρασί
3/4 φλιτζ. τσ.ελαιόλαδο χυμός απο 3-4 λεμόνια
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε σε κομμάτια.
Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο, αφαιρούμε τα χοντρά φύλλα, τις κόβουμε οριζόντια στη μέση και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τα χνούδια.
Τρίβουμε αμέσως κάθε αγκινάρα με λεμονόκουπα και τις ρίχνουμε μία μία σε λεκάνη με νερό και λεμόνι να μην μαυρίσουν.
Όταν τελειώσουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να μισοβράσουν.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1' τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και γυρνάμε 5-6 λεπτά από όλες τις μεριές.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί,προσθέτουμε 1/2 φλ.τσ.
νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί σκεπασμένο,προσέχοντας αν χρειάζεται νερό.
Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και ένα τέταρτο πριν τελειώσει το φαγητό τις προσθέτουμε στο κοτόπουλο.
Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε, λίγο-λίγο, ζεστό ζουμί από τη σάλτσα του κοτόπουλου, χτυπώντας συνέχεια.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε με το αυγολέμονο και τον άνηθο και την ξαναβάζουμε μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά,να πήξει η σάλτσα.
Την ανακινούμε αρκετές φορές.