Υλικά
Υλικά
3-4 μέτρια κυδώνια
1,2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας, σπάλα ή νουά, κομμένο
σε μικρές μερίδες
2 κρεμμύδια, τριμμένα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού ξίδι
1 ποτήρι του κρασιού πετιμέζι
Δεντρολίβανο
2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
3/4 του φλιτζ. του τσαγιού λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι τις μερίδες κρέας.Το γυρίζετε να τσιγαριστεί και να πάρει χρώμα.
Ρίχνετε τα κρεμμύδια.
Ανακατεύετε και προσθέτετε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, δεντρολίβανο, πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε νερό, και 2 νεροπότηρα νερό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.Καθαρίζετε τα κυδώνια (τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και στη συνέχεια τις φλούδες).Ρίχνετε τα κομμάτια σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Στη συνέχεια τα προσθέτετε στο φαγητό, που σιγοβράζει.
Ανακατεύετε και σκεπάζετε πάλι την κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτεί ακόμα για 20 λεπτά.
Ρίχνετε το πετιμέζι και το ξίδι.
Ανακινείτε την κατσαρόλα ώστε να πάνε παντού, σβήνετε τη φωτιά και σερβίρετε.