Υλικά
Υλικά
1 μεγάλο μάτσο ραπανάκια (μαζί με τα πιο τρυφερά τους φύλλα)
200 γρ φρέσκο, μαλακό κατσικίσιο τυρί
1 γιαούρτι κατσικίσιο
4 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι ή και παραπάνω παγωμένο νερό (με τριμμένο πάγο)
1-2 κ. σ.σχοινόπρασο, ψαλιδισμένο
αλάτι και πιπέρι
1 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη με τη λάμα ενός μαχαιριού (προαιρετικά) ή 1 πρέζα κύμινο
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες.
Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε να σταθούν.
Βάζουμε το κατσικίσιο τυρί, μαζί με τα δύο γιαούρτια σε μια λεκανίτσα και το πολτοποιούμε με το πιρούνι μας, μέχρι να γίνει σαν μια κρέμα.
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε παγωμένο νερό και τα ραπανάκια στη σούπα.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, προσθέτουμε αν θέλουμε το σκόρδο ή το κύμινο και διακοσμούμε με τα φύλλα από τα ραπανάκια σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια.
Θ.Τ.