Υλικά
Υλικά
300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
1 συσκευασία των 450-500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αγελάδος
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη στο μούλτι
1 μικρό καρότο τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, το χυμό
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε το σπανάκι, το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά αλλά όχι τελείως.
Το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
Το στεγνώνουμε όσο μπορούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας ή πιέζοντάς το με μια καθαρή πετσέτα.
Σε μεγάλη σαλατιέρα αναμεθγνύουμε όλα τα υλικά με το γιαούρτι προσθέτοντας 1 κ.γ.
αλάτι και όσο πιπέρι θέλουμε.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αν θέλουμε περισσότερο αλάτι ή λεμόνι.
Αφήνουμε τη σαλάτα-ντιπ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.