Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. ξιφία σε μια φέτα (το ψάρι πρέπει να είναι πολύ φρέσκο)
250 ml γάλα
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού ή λάιμ
10 γρ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
5 γρ. ροζ πιπέρι σε κόκκους
5 γρ. αλάτι ροζ Ιμαλαΐων
Παρασκευή
Με τη βοήθεια ενός καλού, κοφτερού μαχαιριού με μακριά λάμα φιλετάρουμε τη φέτα του ξιφία σε πολύ λεπτά, σχεδόν διάφανα φετάκια.
Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος να μισοσκεπάζουν το ένα το άλλο.
Σε σαλατιέρα βάζουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα πιπέρια και το αλάτι και χτυπάμε το μείγμα με πιρούνι.
Περιχύνουμε με αυτό το ψάρι, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 2-4 ώρες.
Κατόπιν, μεταφέρουμε με μια σπάτουλα προσεκτικά τις φέτες του ψαριού σε πιατέλα και περιχύνουμε με όση μαρινάδα θέλουμε μαζί με τα πιπέρια.
Σημ. το ίδιο πιάτο γίνεται επίσης με τόνο ή σολομό.
Διατηρείται στο ψυγείο το πολύ μια μέρα, σκεπασμένο με μεμβράνη.